Drage kolege,

Ova je stranica stvarno namjenjena vama. Zamišljena je kao mjesto gdje će te pronaći različitu stručnu literaturu koja je nama „praktičarima“ često nedostupna ili je uopće nema.

Možda će vam biti korisna ova dva primjera na stranici „Knjige“. Naših knjiga općenito nedostaje, a u elektroničkom obliku ih uopće nema. Nadamo se da će ih biti jer je publiciranje stručne literature jedna od važnih aktivnosti Zaklade.

Na stranici „Radovi“ naći ćete nekoliko radova prezentiranih na našim kongresima ili objavljenih u stručnim časopisima. Bit će ih i više, a osobito ako i vi pošaljete ili se priključite nekom od projekata Zaklade.

Na stranici „Prezentacije“ nalazi se nekoliko primjera power-point prezentacija koji vam također mogu poslužiti kao referenca za nešto vaše. Šaljite i vi pa ćemo biti bogatiji!

Osobito je interesantna stranica „Reference“ koja je zamišljena kao mjesto gdje bi ste mogli naći izvore stručne i znanstvene literature. Reference su prikazane na način da je dovoljno da kliknete lijevim mišem na podcrtana polja ili polja u boji pa da se pojavi cijeli članak. Probajte!!

Na stranicama „Novo iz časopisa“ nastojat ćemo prikazivati barem sažetke i/ili prijevode sažetaka onih radova koji bi mogli utjecati na naš svakodnevni rad, kao npr. najnovije spoznaje o neučinkovitosti mamografije, ili neučinkovitosti agresivnog snižavanja razine GUKa kod dijabetičara. Za sada nema niti jedna novost jer se za ovakav način prikazivanja mora dobiti dozvola od izdavača časopisa. Dobivanje dozvole za neke časopise je u tijeku.

Dođite na stranicu, čitajte!
Koristite sadržaje, ali navedite stranicu kao literaturni izvor!
Predlažite – „više očiju bolje vidi“!


Uvijek spremna pomoći,

Mladenka Vrcić Keglević
Osnivač Zaklade i Zakladnik